Despre Noi

Grupul Aiva are o experienta din 1994, in domeniul ventilatiei pe plan national alaturi de Aiva Duct Direct Srl si Unovent Sistem Srl

De la infiintare si pana in prezent, grupul, prin societatile participante si-a stabilit ca obiect de activitate lucrarile de instalatii, la un nivel integrat cu procesul de productie, specilizandu-se cu predilectie in lucrari de fabricare si montare a tubulaturii de ventilatie.

De regula, societatea lucreaza in subantrepriza, fiind executantul de specialitate al unor antreprenori generali precum S.C. IMTECH ARCONI S.A., S.C. ACMS S.A., S.C. COMNORD S.A. , S.C. IAMSAT MUNTENIA S.A., S.C. IMSAT S.A., S.C. LSG BUILDING SOLUTIONS S.R.L, , S.C. STRABAG S.R.L., dar sunt numeroase cazurile in care, datorita pozitiei din ce in ce mai solide in piata si a calitatii ridicate a lucrarilor efectuate, Grupul AIVA a contractat lucrari de executie direct cu beneficiarii acestora.

Prezent in piata de peste 20 de ani, AIVA si-a imbunatatit permanent si consolidat pozitia in piata printr-o abordare sustenabila de business, reinvestind in permanenta si cu analize bine fondate de eficienta o importanta parte din profitul obtinut, dedicand astfel in mod constant resursele societatii procesului de  modernizare a utilajele folosite si acordand totodata toata atentia pregatirii continue a angajatilor.

Inca de la infiintare, societatatile Grupului au fost cladite pe un set de valori bine fundamentat:

 • Performanta : Credem cu tarie ca investitia continua in cresterea performantei activitatii atat de productie cat si de montaj reprezinta un factor cheie al dezvoltarii sustenabile si pe termen mediu si lung a societatii noastre. Consideram ca direct corelate cresterea performantei in interiorul societatii cu cresterea beneficiilor si satisfactiei clientilor nostrii, ca urmare a reducerii costurilor si a cresterii calitatii produselor si serviciilor oferite.
 • Calitate: Asigurarea unui nivel de calitate la cel mai inalt nivel produselor si serviciilor oferite reprezinta unul dintre pilonii de baza al orientarii strategice a societatii noastre. Reinvestim permanent in modernizarea utilajelor implicate in procesul de productie si montaj, acordam toata atentia necesara pregatirii continue a factorului uman si nu facem nici o concesie in ceea ce priveste calitatea produselor si serviciilor oferite.
 • Responsabilitate: Atat in interiorul companiei, dar si fata de clientii si colaboratorii nostrii, promovam un simt al reponsabilitatii fata de onorarea angajamentelor asumate. Efectuam toate lucrarile de productie si de montaj cu un simt dedicat al responsabilitatii fata de ceea ce societatea noastra ofera si fata de asteptarile clientilor si colaboratorilor nostrii.
 • Expertiza: Societatea noastra vine cu o experienta de peste 20 ani in piata romaneasca de tubulaturi, avand totodata in interiorul companiei cei mai experimentati si bine pregatiti oameni in domeniul productiei si montajului de tubulaturi. Ne dedicam in a fi cei mai buni. Vrem sa oferim clientilor si colaboratorilor nostrii garantia calitatii lucrarilor si garantia unei bogate expertize in ceea ce oferim.
 • Oameni: Dincolo de toata atentia acordata in cei peste 20 ani de activitate dezvoltarii tehnologice continue, am crezut dintotdeauna ca cea mai sustenabila si valoroasa investitie pe termen scurt, mediu si lung este investitia in capitalul uman. Am acordat si acordam in continuare toata atentia si o buna parte din resursele materiale si financiare ale societatii motivarii si dezvoltarii continue a angajatilor societatii noastre. Astfel, din punct de vedere statistic, rata despartirilor de angajati in cei 20 ani de activitate a fost in medie de aproximativ 10%. Am ajuns astfel astazi sa avem un efectiv de peste 70 de angajati, cu perspective sanatoase de crestere in urmatorii ani.
 1. SERVICIILE SI PRODUSELE NOASTRE

Prin prisma echipamentelor tehnice de ultima generatie si a expertizei muncitorilor calificati, AIVA ofera o gama diversificata de tipuri de tubulaturi, la o varietate de dimensiuni si in concordanta cu standardele europene de eficienta energetica si de mediu.

Totodata, societatea noastra poate asigura o gama larga de produse conexe ventilatiei, in baza unei colaborari deja de lunga durata cu producatori de prestigiu in domeniu la nivel global: TRANE, CIAT, CLIMAVENETA, CLINT, SAMSUNG, ATC, AIRFRANCE, VORTICE, CASALS.

 1. CERTIFICARI SI ATESTARI

 

Intotdeauna am crezut in conceptul de ”investitie in performanta”.  Astfel, de-a lungul timpului AIVA a investit dedicat in modernizarea mijloacelor fixe de productie, lucrand astfel in prezent cu utilaje de ultima generatie in ceea ce priveste procesul de productie al tuturor tipurilor de tubulaturi. AUTOFOLD 516 – utilaj automat pentru producerea tubulaturii de ventilatie canal drept; SPIRO MACHINE – utilaj pentru producerea tubulaturii de ventilatie circulara tip spiro; ELBOW MACHINE – utilaj pentru incheierea tubulaturii de ventilatie tip cot; PLASMA MACHINE – utilaj cu ajutorul caruia se taie automat tabla zincata sau inox avand cele mai mici pierderi de material. Investitiile in modernizarea tehnologica s-au ridicat in fiecare an la o rata cuprinsa intre 35% si 50% din profitul anual al societatii.

Datorita atentiei acordate modernicarii tehnologice, AIVA este una dintre putinele companii din domeniu ce dispune de o serie de certificari tehnologice asupra calitatii si performantei produselor si serviciilor oferite, certificari avizate tehnic la nivel international:

 • Agrement Tehnic 017-05/2290-2014 asupra procedeelor de fabricare a conductelor circulare si pieselor speciale pentru insalatiile de ventilare/climatizare (Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Consiliul Tehnic Permanent pentru Constructii)
 • Agrement Tehnic 017-05/2291-2014 asupra procedeelor de fabricare a conductelor rectangulare si pieselor speciale pentru instalatiile de ventilare/climatizare (Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Consiliul Tehnic Permanent pentru Constructii)
 • Certificat de calitate  SR EN ISO 9001 : 2008, din data de 30/04/2014 (CertRom- Organism de Certificare pentru evaluare conformitatii produselor pentru constructii notificat de catre MDRL la Comisia Europeana)
 1. CLIENTI

 

In cei peste 15 ani de experienta pe piata de ventilatie din Romania, societatea AIVA a reusit sa isi cladeasca o reputatie solida in domeniu si sa isi consolideze un portofoliu bine- definit de clienti. Satisfactia clientilor nostrii a constituit inca de la inceputuri o sursa de motivatie si un obiectiv clar al activitatii noastre.

Astfel, societatea AIVA a ajuns la momentul actual sa se poata recomanda cu un numar foarte ridicat de lucrari de tubulaturi de ventilatie de o amplitudine ridicata, dintr-o varietate de segmente de activitate, lucrari realizate la cel mai inalt nivel de calitate.

 1. CE NE RECOMANDA

 

Cei 20 ani de experienta in domeniul productiei si montajului de tubulaturi de ventilatie se traduc in ceea ce priveste societatea AIVA intr- un  model de business bine fundamentat, cladit de-a lungul timpului si adaptat in permanenta nevoilor clientilor nostrii.

Modelul de business integrat cu procesele de productie vine sa sustina un bine pus la punct plan de control a calitatii si totodata un control foarte riguros al costurilor, toate acestea traducandu-se in maximizarea beneficiilor pentru clientii nostrii. Nu am crezut niciodata intr- un asa-zis compromis intre calitate si pret. Astfel ca am reusit sa dezvoltam un model de business de succes, in care un control amanuntit al calitatii situate la cele mai inalte niveluri este completat de cele mai reduse preturi  de pe piata, oferite catre clienti si colaboratori.

In cei 20 ani, societatea AIVA nu a reusit inca sa defineasca succesul in termeni financiari. Pentru noi, succesul se autodefineste prin clienti multumiti, colaborari de durata si angajati motivati. Trei piloni care au asigurat sustenabilitatea dezvoltarii companiei noastre pana in prezent si care o vor garanta si in urmatorii ani.

 

CONTACT

SC AIVA DUCT DIRECT SRL

SC UNOVENT SISTEM SRL

 

Strada Oxigenului nr 1D, Bucuresti

Tel/ Fax/ Mobil: 021.34.55.600/  0753 030 199

www.aiva.ro      

offce@aiva.ro